ZAPOČEO JE SEMINAR PAUT 1+2 PREMA EN ISO 9712

Čast nam je i zadovoljstvo obavijestiti sve ljubitelje NDT-a, a posebno one kojima ultrazvučno ispitivanje predstavlja veliki izazov, strast i ljubav, da je u tijeku seminar PAUT 1+2 u organizaciji HDKBR-a. Važno je napomenuti da je to prvi ovakav seminar koji se održava u ovom dijelu Europe, a sve prema zahtjevima EN ISO 9712.

U ovom trenutku u prostorima HDKBR-a okupljeno je 10 iskusnih ultrazvukaša iz cijele Hrvatske koji pohađaju ovaj seminar.

Ako tome dodamo predavača, voditelja Centra za obrazovanje i voditelja Centra za certifikaciju HDKBR-a, dolazimo do brojke 13, što je uistinu velika stvar, na koju smo izrazito ponosni.

U uvodnom govoru, prilikom otvaranja seminara, direktor HDKBR-a, g. Zoran Markešić kroz šalu je naglasio da u su u sljedeće dva tjedna sva ultrazvučna ispitivanja u Hrvatskoj trenutno zaustavljena jer su svi ultrazvukaši u Berislavićevoj 6. Moramo se malo našaliti, ali u ovoj šali ima i velike isitine. 

Kao što smo u početku i najavili, tijekom 10 dana seminara ultrazvučni uređaji su konstantno upaljeni i radi se maksimalno ozbiljno.

Prvi tjedan je je rezerviran za žestoko i snažno zagrijavanje, a drugi tjedan za rad, rad i rad. 

Pratite nas na našoj Facebook stranci i na Linkedinu!

Dobrodošli u HDKBR!